A GLOBALISTA/SÁTÁNISTA MAFFIÁNAK MÁR SEMMI NEM DRÁGA! FELROBBANTOTTÁK A GÁZVEZETÉKEKET - Biden: „Az Északi Áramlat többé nem fog létezni. Ennek véget vetünk.”+VIDEÓ

Nyilvánvaló szabotázs , szándékos robbantás ami az Északi Áramlat 1-et és 2-t, és megszakítja az Oroszországból Németországba irányuló közvetlen gázellátást

Share

MIUTÁN NÉMETORSZÁGBAN NAPOK ÓTA TÖMEGEK TÜNTETNEK AZ EU OROSZORSZÁG ELLENI MEGSZORÍTÁSAI ELLEN, MELY ÓDIUMAKÉNT A NÉMET GÁZELLÁTÁS KERÜLT VESZÉLYBE, A GLOBALISTA/SÁTÁNISTA VEZETŐK MOST DRASZTIKUS MÓDON OLDOTTÁK MEG A KÉRDÉST, EGYSZERŰEN FELROBBANTOTTÁK AZ ÉSZAKI ÁRAMLAT GÁZVEZETÉKET, ÍGY MOST MÁR TÜNTETHETNEK AMENNYT AKARNAK AZ EMBEREK, EGYELŐRE EL VANNAK VÁGVA A ENERGIAFORRÁSOKTÓL. AZOK A TÖMEGGILKOSOK, AKIK MEG MERTÉK TENNI, HOGY CVID19 VÉDŐOLTÁSNAK HAZUDOTT MÉREGINJEKCIÓKKAL OLTOTTAK BE EMBERMILLIÓKAT, MOST NYILVÁNVALÓAN MEG MERTÉK TENNI, HOGY BEROBBANTOTTÁK AZT A GÁZVEZETÉKET MELY AZT A GÁZT SZÁLLÍTJA NYUGAT EURÓPÁBA, AMI BIZTOSÍTANÁ, HOGY AZ EMBEREK NE FAGYJANAK MEG A TÉLEN.

VIDEÓ: Több ezer ember a németországi Gerában Olaf Scholz politikája és a robbanásszerű energia- és gázárak ellen. Az Oroszországgal szembeni szankciók megszüntetését és az Északi Áramlat 2 gázvezeték újbóli megnyitását követelik. Más német városokban is vannak tüntetések, de az uniós média cenzúrázza a híreket, megosztásokat erről.

Célzott támadás okozhatott szivárgást az Északi Áramlat-1 és az Északi Áramlat-2 földgázvezetéken a német szövetségi kormány szakértői szerint - jelentette kedden a Der Tagesspiegel. Megszólalt a Kreml is, Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtószóvivő szerdán újságíróknak azt mondta, Oroszországot rendkívüli módon aggasztja az Északi Áramlat csővezetékeken észlelt károsodás és nyomáscsökkenés, ezért a példátlan helyzet sürgős kivizsgálását sürgeti.

ÖSSZEFOGLALÓ:

Ann Linde, Svédország külügyminisztere elmondta, hogy a svéd kormány rendkívüli válságülést hív össze az Északi Áramlat vezeték elleni szabotázs miatt a svéd vizeken.

A dán energiahatóság pedig rendkívüli állapotot hirdet

A svéd Nemzeti Szeizmikus Hálózat két erős víz alatti robbanásról számolt be az Északi Áramlat vezetékben. Az egyik robbanás 2,3-as erősségű földrengést okozott.

A Svéd Nemzeti Szeizmológiai Központ szerint a svédországi és dániai mérőállomások erős tenger alatti robbanásokat észleltek az Északi Áramlat gázszivárgási területein.

"Az egyik robbanás 2,3-as erősségű volt, és Dél-Svédországban legfeljebb 30 mérőállomáson rögzítették."

"Kétségtelen, hogy ezek robbanások " - mondja Björn Lund, a Svéd Nemzeti Szeizmikus Hálózat (SNSN) szeizmológiai oktatója.

Az első robbanást hétfő éjjel 02:03-kor, a másodikat pedig hétfőn este 19:04-kor rögzítették.

A gázszivárgásra vonatkozó figyelmeztetések 13 óra 52 perckor érkeztek a Tengerészeti Igazgatóságtól. és 20:41. hétfőn, illetve miután a hajók buborékokat észleltek a felszínen.

Az SVT megkapta a robbanások koordinátáit, és ugyanazon a területen találhatók, ahol a gázszivárgást rögzítették.

Björn Lund szerint a robbanásokkal kapcsolatos információkat továbbították a fegyveres erőknek. 

Ki lehet a támadás elkövetője?

Korábban Oroszország szabotázsról beszélt

"Oroszország nem zárhat ki semmilyen forgatókönyvet, még az Északi Áramlat 1. és 2. földgázvezeték szabotálását sem" - mondta N. Peszkov, a Kreml szóvivője, aki aggodalmát fejezte ki e fejlemények miatt, utalva az egész európai kontinens energiabiztonságát érintő kérdésre. .

„Semmit nem zárhatunk ki. "Nyilvánvalóan valamiféle katasztrófa van készülőben, és senki sem zárhat ki semmit arról, hogy mi okozta, amíg meg nem kapjuk a vizsgálatok eredményeit" - mondta a Kreml szóvivője.

Peskov szerint ezek a katasztrófák példátlanok, ugyanakkor aggodalmának adott hangot a nyomásesés és a csővezetékek tönkretétele miatt.

„Ez rendkívül aggasztó hír. Csővezeték-katasztrófáról beszélünk, még mindig nem tudjuk, hogy milyen.

Úgy tűnik, hogy a dán gazdasági övezetben található.

A nyomás jelentősen csökkent” – hangsúlyozta Peskov, kijelentve, hogy ez egy példátlan fejlemény, amely azonnali vizsgálatot igényel.

„Ez egy olyan kérdés, amely az egész kontinens energiabiztonságát érinti” – hangsúlyozta Peszkov.

Németország és Lengyelország szabotázsról beszélt

"Németország az Északi Áramlat vezetékek szabotázsát gyanítja" - mondta egy német tisztviselő.
Az energiaszabályozó hatóság egyúttal bejelentette, hogy a német készletek segítenek "időt nyerni az ipar számára, ha téli vészhelyzet lép fel".

Az Északi Áramlat vezeték mindkét vonalán bekövetkezett nyomásesés oka célzott szabotázs lehet – közölte a Tagesspiegel című lap hétfőn este (2022.09.26.) saját forrásokra hivatkozva.

Mindkét esetben vizsgálat indult az incidens okainak feltárására, amelyben a német szövetségi biztonsági szolgálatok is részt vesznek. "Nem tudunk elképzelni olyan forgatókönyvet, amely nem célzott szabotázs lenne " - mondta a forrás.

"Minden a véletlenek ellen szól" - tette hozzá. A források szerint ez a fajta állítólagos szabotázs korántsem triviális, és speciális erőkkel, például búvárokkal vagy tengeralattjáróval kell végrehajtani.

Azzal kapcsolatban, hogy ki állhat az esetleges szabotázs mögött, az első feltételezések szerint az újság szerint ukrán vagy Ukrajnához köthető erők lehetnek felelősek. Más lehetőségeket is mérlegelnek.

Berlinben a Tagesspiegel szerint hangsúlyozták, nem zárható ki, hogy az állítólagos szabotázst a gázszállítás leállítása előtt tervezték, mivel az ilyen speciális műveletek ideje hosszú lehet.

Lengyelország szabotázsnak tulajdonítja az Északi Áramlat szivárgását.

„Szabotázscselekményről van szó. Még mindig nem ismerjük a történtek részleteit, de világosan látjuk, hogy ez egy szabotázs” – mondta Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök.

A kitörések három helyszíne és az Északi Áramlatban lévő lyuk képei

A Der Tagesspiegel berlini lap biztonsági forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a Balti-tenger medrében futó két - használaton kívüli - vezetékrendszeren hétfőn, röviddel egymás után tapasztalt hirtelen nyomáscsökkenés nem lehetett véletlen.

A körülmények - időzítés, érintett vezetékek, a nyomásvesztés mértéke - alapján kizárólag olyan "forgatókönyv" tűnik elképzelhetőnek, amely "célzott támadásról" szól

- mondta a Der Tagesspiegelnek egy meg nem nevezett szakértő, aki egy szövetségi hatóság képviseletében vizsgálja az esetet.

Tengermederben fektetett földgázvezetékek ellen "célzott támadást" végrehajtani komoly feladat, a művelethez különleges képességű erők, például haditengerészeti búvárok vagy tengeralattjárók kellenek - magyarázták a lap forrásai, kifejtve, hogy a támadók kilétét illetően két lehetőség tűnik valószínűnek.

MEGLEHET, HOGY A TÁMADÁSÉRT UKRAJNA VAGY AZ OROSZ TÁMADÁS ELLEN VÉDEKEZŐ ORSZÁG VALAMELY TÁMOGATÓJA FELELŐS.

Ugyanakkor azt sem lehet teljesen kizárni , hogy úgynevezett hamiszászlós művelet, "önmerénylet" történt, vagyis orosz egységek hajtották végre a támadást azzal a szándékkal, hogy növeljék az EU földgázellátása körüli bizonytalanságot, tovább mélyítve az energiaválságot és ismét felhajtva a földgáz piaci árát, amely az utóbbi napokban csökkent.

Nyomáscsökkenést elsőként az Északi Áramlat-2 vezetékrendszeren észleltek, hétfő hajnalban. Nap közben a dán hatóságok megállapították, hogy Bornholm térségében szivárog a gáz. Hétfő este az Északi Áramlat-1 vezetékrendszeren is hirtelen süllyedni kezdett a nyomás. 

A vezetékrendszerek Oroszországot és Németországot kötik össze a Balti-tenger alatt. Mindkét vezetékpár üzemen kívül van. Az Északi Áramlat-1 azért, mert az orosz fél augusztusban leállította a földgázszállítást, az Északi Áramlat-2 pedig azért, mert a német fél Oroszország Ukrajna elleni támadása miatt februárban leállította a rendszer üzembe helyezési eljárását.

Oroszország is azonnali vizsgálatot sürget 

A Kremlt rendkívüli módon aggasztja az Északi Áramlat csővezetékeken észlelt károsodás és nyomáscsökkenés, ezért a példátlan helyzet sürgős kivizsgálását sürgeti - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtószóvivő szerdán újságíróknak.

Peszkov elmondta, hogy kedden mind a Gazprom, mind az Északi Áramlat vezetékeket üzemeltető Nord Stream AG cég közölte a rendkívül aggasztó hírt, hogy a csővezetékben a dán kizárólagos gazdasági övezetben tisztázatlan eredetű meghibásodás keletkezett, ami jelentős nyomáscsökkenést eredményezett.

Ez egy teljesen példátlan helyzet, amely sürgős kivizsgálást igényel. Fölöttébb aggasztónak tartjuk ezt a hírt- hangoztatta a szóvivő.

Peszkov nem zárta ki, hogy a gázvezetékek megszakadása szabotázs eredménye lehet. "Jelenleg semmilyen lehetőséget nem lehet kizárni" - mondta.

Ki lehet a támadás elkövetője?

Orosz források szerint az amerikai haditengerészet egy expedíciós különítménye tartózkodott a környéken, amelyet a USS Kearsarge kétéltű rohamhajó vezetett.

A USS Kearsarge 30 km-re volt az Északi Áramlat-1 földgázvezeték szabotázsának helyszínétől és 50 km-re az Északi Áramlat-2 földgázvezetéktől

Másrészt a szivárgás a dán Bornholm sziget közelében van, 70 méteres mélységben. Ez lehet egy különleges erők merülése.

Ami Oroszországot illeti, a különleges "fenéki" képességekkel rendelkező kém-tengeralattjárók már nincsenek a Balti-tengeren.

Ma az orosz haditengerészet rendelkezik a világ legnagyobb kémtengeralattjáró-flottájával. Ezek az Északi-sarkon alapulnak.

Még a különleges orosz tengeralattjáró, a Belgorod sincs a Baltikumban. Jelenleg a Fehér-tengeren aktív.

Ha az oroszok maguk csinálták, akkor azt orosz Spetsnaz búvárok tették autonóm víz alatti járművekkel vagy víz alatti drónok (AUV).

Orosz források azonban emlékeznek arra, amit T. Biden amerikai elnök mondott az Északi Áramlatról:

„Az Északi Áramlat többé nem fog létezni. Ennek véget vetünk.”- Egy újságíró kérdésére, „hogyan fogják ezt megtenni, mivel Németország joghatósága alá tartozik” Biden így válaszolt:

"Ígérem, képesek leszünk rá"